Nick Derks

© Wijchense VVD

Wat is je naam? 
Nick Derks

Waar woon je? 
Het gloednieuwe Huurlingsedam

Wat is je lievelingsplek in Wijchen? 
Sinds mijn jeugd heb ik een bijzondere interesse voor kastelen. Daarom zijn de ruïne in Batenburg, Kasteel Hernen en Kasteel Wijchen mijn favoriete plekken in Wijchen.    

Welke portefeuilles heb je? 
Economie, Toerisme, Werkgelegenheid, Inkomen en Vastgoed. 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Sinds 2018 ben ik wethouder van de gemeente Wijchen. Samen met mijn collega’s in het college van burgemeester en wethouders geven we uitvoering aan de besluiten van de gemeenteraad. Op dit moment ben ik onder andere druk met coronahulp aan ondernemers en werkzoekenden. Daarnaast spelen er verschillende interessante projecten op mijn portefeuilles, waaronder: de renovatie van Kasteel Wijchen, de uitbreiding van bedrijventerrein Bijsterhuizen, de toekomst van Wijchen Centrum en de bouw van de multifunctionele accommodatie in Batenburg. 

Waarom de VVD?
Een van de belangrijkste waarden van de VVD is verantwoordelijkheid. Ik vind het onwijs belangrijk dat mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven, hun familie en hun omgeving. De overheid geeft hen handvatten mee. Deze pijler vormt samen met vrijheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid de kern van hoe ik naar de wereld kijk. 

Wat vind je het mooiste citaat en waarom?
"Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.”, volgens Albert Einstein zijn mensen tot meer in staat dan dat zij vaak denken en hij spoort hen aan de moed nooit te laten zakken.

Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?
Er waren twee momenten waarbij mijn ouders onwijs trots waren. Dit was tijdens mijn installatie als als raadslid in 2010 en mijn installatie als wethouder in 2018. Beide momenten vergeet ik nooit meer en waren erg bijzonder. 

Waar krijg je vaak complimenten over?
Mijn betrokkenheid bij de ondernemers in Wijchen. Vanwege de coronapandemie zijn veel ondernemers gedwongen om hun zaak te sluiten of op een aangepaste manier hun bedrijf te runnen. Inkomsten lopen terug en ze maken zich oprecht grote zorgen over de toekomst van hun zaak en hun gezin. Op dit soort momenten moet het gemeentebestuur er voor hen zijn.