Lars Verploegen

© Wijchense VVD

Wat is je naam?
Lars Verploegen

Waar woon je?
Op de Aalsburg.

Wat is je lievelingsplek in Wijchen?
Het Wijchens Meer. Ik heb daar vroeger ontzettend veel geschaatst en vind het nog steeds heerlijk om daar te wandelen of hard te lopen.

Welke portefeuilles heb je?
Wonen, Water, Natuur, Financiën, Economie, Werkgelegenheid en Ruimtelijke Ordening. 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben rechtenstudent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast ben ik zeilinstructeur en zeilcoach in Friesland. Dat betekent dat ik kinderen leer zeilen maar ook instructeurs begeleid in het beter leren lesgeven. Het zal dan ook niet verbazen dat zeilen mijn grootste hobby is.

Waarom de VVD?
Naast het feit dat het een ontzettend leuke club mensen is heb ik voor de Wijchense VVD gekozen omdat ik individuele vrijheid en een kleine maar daadkrachtige overheid erg belangrijk vind. 

Wat vind je het mooiste citaat en waarom?
Ik heb ooit een kamerlid (zou niet meer weten wie) horen zeggen: "Beoordeel wat er is gezegd, niet door wie het gezegd is." Ik denk dat dit citaat mijn persoonlijke overtuiging goed weergeeft: giet je eigen mening niet in beton, maar sta ook open voor andermans verhaal, ongeacht van wie dat verhaal is.

Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?
Ik vind kleine dingen zoals in gesprek gaan met inwoners, lokale ondernemers en belangengroepen het meest bijzonder. Dan merk je echt dat iedere (voor jouw gevoel misschien kleine) beslissing die je maakt ontzettend veel invloed kan hebben op anderen.

Waar krijg je vaak complimenten over?
Dat ik op jonge leeftijd al betrokken ben geraakt bij de lokale politiek, dat ik creatief ben en goed kan luisteren.