Fiets veilig naar school met de Wijchense VVD | Veenseweg

Maandag 23 oktober hield de Wijchense VVD de ‘Fiets Veilig-actie’ bij het Maaswaal College aan de Veenseweg in Wijchen. De lokale liberalen vinden het belangrijk dat iedereen veilig door het donker fietst.

Lijsttrekker Nick Derks over de actie: “Voor de Wijchense VVD is veiligheid op straat ontzettend belangrijk. Goede fietsverlichting hoort daar ook bij. Daarom deelden we tijdens de ‘Fiets Veilig-actie’ van maandag 23 oktober honderden gratis fietslampjes uit bij mijn oude school: het Maaswaal College!”

Vooral bij jongeren van 12 tot 24 jaar komt het vaak voor dat zij zonder verlichting de weg op gaan. Met de Fiets Veilig-actie van de VVD wordt bewustwording onder jongeren bevorderd. Het ontbreken van goede verlichting is vaak geen bewuste keuze. Dit komt vooral door vergeetachtigheid en gemakzucht. Uit onderzoek blijkt dat door in het donker goed verlicht de weg op te gaan, de kans op een ongeval met zeker 20% afneemt. Helaas wordt hier door jongeren nog te weinig aandacht aan geschonken.

Zet cookies aan om de video te tonen.