Nick Derks kandidaat-wethouder Wijchense VVD

Nick Derks wordt voorgedragen als kandidaat voor het wethouderschap, indien de VVD ook aan de volgende Wijchense coalitie deelneemt. Dat heeft de raadsfractie van de VVD naar aanleiding van de verkiezingsuitslag bepaald. Zowel fractievoorzitter Nick Derks (31) als demissionair wethouder Rob Engels (62) opteerden voor de potentiële wethouderspost. Doorslaggevend in de overwegingen van de raadsfractie was de ingezette fractielijn van verjonging en toekomstbestendigheid.

© De Wijchense VVD

Raadslid en nummer 2 van de VVD Alice Vroom over de kandidatuur van Derks: “We hadden de luxe om een keuze te maken tussen twee competente kandidaten. Rob Engels brengt ontzettend veel ervaring mee naar de collegetafel. Daarentegen brengt Nick Derks verjonging en heeft er blijk van gegeven een goed politicus te zijn. We hebben gekeken naar de lange termijn en gekozen voor verjonging in het gemeentebestuur van Wijchen.”
 
Derks heeft sinds 2010 zitting in de gemeenteraad van Wijchen en is sinds 2014 fractievoorzitter. Voor de Tweede Kamerverkiezingen stond hij op plek 71 van de VVDkandidatenlijst waarbij hij 1073 voorkeursstemmen behaalde. Momenteel werkt Derks bij Bijmans Assurantiën als financieel adviseur. Ook is hij actief bij de Wijchense hockeyclub en de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD.
 
Scheidend wethouder Rob Engels had graag nog een termijn als wethouder aan zijn imposante politieke loopbaan toegevoegd. Naast 16 jaar raadslidmaatschap heeft hij 11 jaar als wethouder deelgenomen aan het gemeentebestuur van Wijchen. Engels vindt het jammer dat zijn bestuurlijke bijdrage aan Wijchen eindigt, maar is met enthousiasme op zoek naar een nieuwe bestuurlijke uitdaging in Gelderland.