Kies voor Doen! - Verkiezingsprogramma 2018-2022

© Kies voor Doen!

Beste Wijchenaar,

Of je nu op Alverna of in Batenburg, Bergharen, Balgoy, Hernen, Leur, Niftrik of Wijchen woont, we zijn allemaal onderdeel van de geweldige gemeente Wijchen. Wij Wijchenaren hebben op 21 maart aanstaande een belangrijke vraag te beantwoorden: wat voor een samenleving en wat voor een gemeente willen we eigenlijk zijn? Er gaat ontzettend veel goed in onze prachtige gemeente aan de Maas. De voorbeelden daarvan zien wij allemaal dagelijks om ons heen.

Helaas liggen er problemen en bedreigingen op de loer. Daarom staan we nu voor een keuze. En niet zomaar een keuze. We moeten kiezen hoe we met die problemen en bedreigingen omgaan. Zonder in te leveren aan onze manier van leven. Zonder op te geven wie we zijn. We moeten dus kiezen in wat voor soort gemeente wij willen leven. En wat voor soort Wijchenaren wij willen zijn.

Dit programma is gemaakt voor en door Wijchenaren. Positief en eigenwijs. Ons gewone, alledaagse leven staat centraal, want dat is al bijzonder genoeg. Wij kunnen dat gewone, alledaagse leven leiden dankzij de overtuigingen die wij zo koesteren. Vrijheid. Verantwoordelijkheid. Verdraagzaamheid. Gelijkwaardigheid. Sociale rechtvaardigheid. Die overtuigingen verdienen zorg, aandacht en bescherming. Wijchen verdient dat ook.

Wij zullen daar dag en nacht voor werken. Dit doen wij samen met jou en met duizenden andere optimistische, koppige en gewoon leuke Wijchenaren. Wijchen is dat waard. Samen gaan we dit doen!


Kies voor Doen!

Kies voor ons Wijchen!


Nick Derks - Lijsttrekker Wijchense VVD