Martijn Derks

© Wijchense VVD

Wat is je naam? 
Martijn Derks

Waar woon je? 
Bergharen

Wat is je lievelingsplek in Wijchen?
Wijchen kent vele mooie plekken, zo kan ik genieten van de markt in Wijchen, de Smelenberg aan de Leemweg, het kasteel in Hernen en verschillende mooie sportaccommodaties binnen de gemeente. Als ik toch iets moet kiezen, kies ik voor samen met mijn gezin en de honden te wandelen in Bergharen op de Kapelberg. 

Welke portefeuilles heb je? 
Daar gaan we na de komende gemeenteraadsverkiezingen achter komen. 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben algemeen directeur bij Yulius, een GGZ instelling met verschillende locaties in de omgeving Dordrecht, Sliedrecht en Gorinchem. Tevens hebben wij ook een praktijk voor psychotherapie en coaching aan huis, waarin ik samen met Anne, mijn partner, werkzaam ben. 

In mijn vrije tijd tennis ik graag of ga ik vissen. Daarnaast geniet ik ook van de tijd met mijn gezin en onze honden. Als vader van 3 mooie dochters kom ik soms tijd te kort...

Waarom de VVD?
Zeggen wat je denk en daar ook voor staan past bij mij. Doen waar je in gelooft zonder een ander tot last te zijn is in Nederland een groot goed en zo ook voor onze gemeente. Gelijke kansen voor iedereen als je maar zelf de verantwoording neemt. In Wijchen, en dus ook alle kernen, hebben we het goed, dus laten we dat vooral zo houden. Een stabiele gemeente zijn en blijven!

Wat vind je het mooiste citaat en waarom?
We kunnen problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze als die het heeft veroorzaak (Albert Einstein)

Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?
Ik sta nog aan het begin maar ik ben er nu al van overtuigd dat wij wonen in een gemeente waarin we los van verschillende standpunten in gezamenlijkheid heel veel kunnen bereiken door naar elkaar te luisteren en samen te werken. Samen kom je verder!

Waar krijg je vaak complimenten over?
Dat ik duidelijk ben, zoek naar samenwerking en in staat ben mensen te verbinden. Dat is in mijn vak van groot belang en zal ik dus ook meenemen in mijn politieke werk. Uiteraard met gezonde dosis humor en grote glimlach!