Nick Derks beoogd lijsttrekker Wijchense VVD.

Nick Derks (34) is door het bestuur van de lokale VVD voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Na een intensieve selectieprocedure is het bestuur tot de voordracht gekomen. Op vrijdag 16 juli is het aan de leden van de Wijchense VVD om zich over deze voordracht uit te spreken.

© Wijchense VVD

Bouwen aan Wijchen

“Een enorme eer”, zegt Derks over zijn voordracht. “Als Wijchenaar en wethouder economische zaken heb ik van dichtbij gezien hoe Wijchen ondanks de coronapandemie, een stevig fundament heeft gelegd voor de toekomst. De afgelopen jaren waren  leerzaam en uitdagend. De persoonlijke verhalen die ik van de ondernemers te horen kreeg, hebben op mij een diepe indruk achtergelaten. Dit is voor mij een extra motivatie om me hard te maken voor de Wijchense bedrijven en mensen die er werkzaam zijn. De komende jaren is het noodzakelijk om verder te bouwen aan een sterk MKB, krachtige wijken en veilige straten. Graag bouw ik daar samen met de Wijchense VVD aan mee.” 

 

Verkiezingsprogramma 

Wat de precieze inzet wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen, wordt na de zomer bekendgemaakt. Een groep van zestig betrokken Wijchenaren schrijft op dit moment aan het verkiezingsprogramma. Aan de hand van tien ‘Inwonertafels’, bestaande uit diverse thema’s, wordt de inhoud van het programma verder ingevuld.