De Tyd neemt de Gouden Schep in ontvangst.

Duco van Lent en Nino Willems, eigenaars van restaurant De Tyd uit Wijchen, hebben vrijdag De Gouden Schep in ontvangst mogen nemen. De Gouden Schep is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Wijchense VVD aan één of meerdere ondernemers die in de breedste zin van het woord ‘bouwen aan Wijchen.’ Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Duco en Nino in verband met de opening van het nieuwe restaurant.

© Wijchense VVD

De prijs is dit jaar, net als vorig jaar, uitgereikt op de Dag van de Ondernemer. Tijdens de uitreiking heeft wethouder economie Nick Derks namens de VVD grote waardering geuit voor het lef en doorzettingsvermogen van Duco en Nino. Ondanks de uitdagingen die de coronapandemie met zich meebrengt, is er geïnvesteerd in deze waardevolle toevoeging aan het centrum van Wijchen. Ook de recent ontstane onzekerheid door het nieuwe overheidsbeleid houdt Duco en Nino niet tegen, ze blijven gemotiveerd en strijdvaardig: “Het zou mooi zijn als de horeca gezamenlijk een vuist maakt en gaat staan voor hetgeen zij zou moeten staan, namelijk gastvrijheid.”

Inmiddels is De Tyd twee weken geopend en de eerste reacties zijn lovend. Volgens de horecaondernemers voegt De Tyd écht iets toe aan het Wijchense horeca-aanbod. De Tyd zit aan de bovenkant van het middensegment, met een vrij traditionele kaart en een eigen twist. In het voormalige pand van Het Wapen van Wijchen is sinds de zomer geklust en heeft er een complete metamorfose plaatsgevonden. Met in totaal zes koks en veertig personeelsleden lijkt De Tyd een aantrekkelijke werkgever.

De Gouden Schep is een initiatief van de Wijchense VVD om ondernemers die in de breedste zin van het woord bouwen aan Wijchen in het zonnetje te zetten. De Gouden Schep ging vorig jaar naar Simon de Luij van Modderkolk vanwege de investeringen op Bedrijventerrein Wijchen-Oost.