Bouw een uitkijkpunt in Wijchen.

In veel natuurgebieden in Nederland zijn uitkijkpunten te vinden. Bijvoorbeeld in Herperduin of de Kaapse bossen. Wijchen heeft nog geen uitkijkpunt.

© www.dearchitect.nl

De Wijchense VVD vindt een uitkijkpunt ook een toegevoegde waarde voor Wijchen. Daarmee kan de prachtige natuur en de omgeving van Wijchen nog beter worden bekeken.

Wessel Krale: “Een uitkijkpunt is leuk voor de inwoners van Wijchen, maar ook voor toeristen. Het zorgt er voor dat al het moois wat Wijchen te bieden heeft nog beter kan worden bekeken."


Locatie uitkijkpunt

Wijchen heel veel mooie natuur. Het is belangrijk dat een uitkijkpunt de natuurwaarden niet aantast. Daar moet rekening mee gehouden worden bij de locatie van een uitkijkpunt. Ook is het van belang dat bewoners geen overlast ervaren. De locatie moet daarom zorgvuldig worden overwogen en de juiste zijn. 

Boven op de Wijchense Skiberg zou een mogelijke locatie kunnen zijn voor een uitkijkpunt. Vanaf daar kunnen de molens, de kerken, de watertoren in Leur, het kasteel en veel prachtige natuur worden aanschouwd. De Berendonck kan ook een potentiele locatie zijn voor een uitkijkpnt. Ook andere locaties kunnen worden overwogen. Als jij een goede locatie weet, laat het dan aan de Wijchense VVD weten!    


Toegevoegde waarde

Voor de inwoners van Wijchen is een uitkijkpunt een leuke plek om naar toe te wandelen en vanaf daar uit te kijken over al het moois dat Wijchen te bieden heeft. Dat is leuk voor jong en oud. 

"Voor toeristische bezoekers van Wijchen kan dit ook een leuke locatie zijn om te bezoeken. Ik ben benieuw welke locaties onze inwoners in gedachten hebben voor een uitkijkpunt.”, besluit Krale.