Wethouder Wijchense VVD blijft een Derks

De fractie van de Wijchense VVD draagt Martijn Derks (41) voor als kandidaat wethouder. Hij neemt de positie van Nick Derks over die wethouder in Apeldoorn geworden is. Martijn Derks, overigens geen familie van de vorige wethouder, is sinds 2021 bij de Wijchense VVD betrokken en sinds 2022 lid van de gemeenteraad.

Martijn heeft na zijn carrière als beroepsmilitair verschillende directierollen binnen de zorg vervuld en tevens vervulde hij geruime tijd een bestuurlijke functie binnen VPTZ en Hospice Wijchen.

Derks is geboren en opgegroeid op de Valendries en woont inmiddels met zijn vriendin en 3 dochters in Bergharen, waar ze samen een psychologenpraktijk runnen. Hij kent de gemeente goed en neemt de nodige bestuurlijke ervaring met zich mee.
Martijn Derks:
Ik vind het een ware eer en een prachtige uitdaging dat ik mij nu fulltime voor mijn gemeente in mag zetten. Het raadswerk was al mooi maar in deze rol kan ik mij nog intensiever inzetten voor de belangen van al onze inwoners. Het is fijn wonen, ondernemen en recreëren in Wijchen en al haar kernen, hier wil ik me de komende jaren hard voor blijven maken. Het streven is de politiek begrijpelijk en tastbaar te houden voor al onze inwoners.”

Met het vertrek van Derks komt Twan Haerkens (51) namens de Wijchense VVD in de gemeenteraad. Haerkens is sinds 2020 commissielid voor de Wijchense VVD en was kandidaat nummer 5 bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Fractievoorzitter Alice Peters Vroom: Wij zijn blij dat er zo snel een kandidaat gevonden is die voldoet aan het profiel. Martijn heeft naast geruime bestuurlijke ervaring ook ervaring in de Wijchense politiek. Er hebben zich 11 kandidaten bij de adviescommissie gemeld. Na een zorgvuldig proces heeft de commissie Derks voorgedragen aan de fractie. We zijn blij dat Twan de zetel van Martijn inneemt en zijn daarmee als team weer compleet.”