Groene en schone wijken.

We wonen allemaal graag in een kern of een wijk waar we ons thuis voelen. Een plek die groen, schoon en veilig is. Waar buren met elkaar een bijdrage leveren aan het onderhoud van de straat, maar ook de eigen tuin en het balkon schoon houden. De gemeente stimuleert dat de kernen en wijken leefbaar blijven.

© Wijchense VVD

Al ons afval in één kliko.
Wij willen dat afval in één container ingezameld wordt die wekelijks wordt geleegd. Het systeem van nascheiding is goedkoper voor de inwoner en hierdoor heeft iedereen minder kliko’s bij het huis staan.

Groen in de wijk.
We willen meer groene plekken met bomen en planten in de kernen en wijken, hoe klein dan ook. Een stenen omgeving is al snel opgefleurd met vergroening, een struik of plantenbak. Zo zorgen we voor een omgeving die prettiger en tevens koeler is.

Onderhoud wegen.
De kwaliteit van een straat wordt mede bepaald door het onderhoud van de wegen en de groenvoorziening. We blijven ons hard maken voor een hoog kwaliteitsniveau zodat onze straten er netjes bij blijven liggen. Goed begaanbare trottoirs met veilige op- en afritten zijn belangrijk voor mensen met een beperking, waaronder rolstoelgebruikers.

Overlast. 
Hondenpoep, zwerfvuil, vuilnis rondom afvalcontainers, graffiti en ander overlast worden aangepakt en vernielingen snel hersteld. De kosten hiervan worden zoveel mogelijk verhaald op de veroorzaker.

School, wijkgebouw en sportvelden dichtbij.
We vinden de leefbaarheid in onze kernen en wijken ontzettend belangrijk. Onderwijs, ontmoeten en sport zijn hierin essentieel. Dat betekent dat de gemeente de school, het wijkgebouw en de sportvelden in de buurt behoudt. Op deze manier blijft het mogelijk om belangrijke activiteiten in de kernen en wijken te behouden.

Wateroverlast. 
De gemeente gaat aan de slag om wateroverlast te verminderen en de gevolgen van hitte en droogte op te vangen. Bij het bouwen van nieuwe panden en het aanleggen van nieuwe wegen wordt rekening gehouden met het tegengaan van verspilling en het hergebruik van water.