Bouwen aan het MKB.

Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van ons dorp. Als het goed gaat met de lokale ondernemers gaat het goed met de gemeente. De coronacrisis heeft onze Wijchense bedrijven en ondernemers hard geraakt. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. En hoewel de coronacrisis nu op zijn einde lijkt te zijn, moeten we de economie juist blijven stimuleren.

© Wijchense VVD

Lokaal inkopen door gemeente.
De gemeente gunt haar eigen opdrachten, daar waar het kan binnen de wet- en regelgeving, zoveel mogelijk aan lokale ondernemers. De gemeente gaat voor nieuwe opdrachten gebruikmaken van de “Wijchense Bedrijvengids” zodat er niet meer naar bedrijven gegoogeld hoeft te worden.

Ruime openingstijden. 
Ondernemers krijgen meer ruimte om te ondernemen. Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zondag.

Vereenvoudigen vergunningaanvragen. 
Het telkens opnieuw aanvragen van een vergunning is tijdrovend. Wij willen het beleid versoepelen door waar het kan vergunningen automatisch te verlengen en vergunningen samen te voegen. Daarnaast willen we kijken naar situaties waar het mogelijk is om vergunningen om te zetten in een meldingsplicht.

Uitbreiding bedrijventerreinen Bijsterhuizen en Breekwagen.
Om het aantal banen in Wijchen te laten groeien willen we bedrijventerreinen zoals Bijsterhuizen en Breekwagen uitbreiden.


Startups en ZZP'ers.
Het ondernemerschap zit bij de Wijchenaren in de genen. Met een universiteit, een hoge school en een MBO op fietsafstand kunnen we van Wijchen een broeinest voor startende ondernemers en ZZP’ers maken. We gaan aan de slag met StartUp Wijchen en lanceren een programma dat gericht is op het versterken van de positie van ZZP’ers.


Vrachtwagenparkeren.
We willen dat het parkeren van vrachtwagens op bedrijventerreinen en in het centrum van Wijchen wordt gefaciliteerd en gereguleerd. Overnachten, laden en lossen veroorzaakt veel overlast en veroorzaakt onveilige situaties.