Bruisende winkelgebieden.

Onze lokale ondernemers werken iedere dag hard aan een levendige en aantrekkelijke winkelstraat. Een dorp komt pas echt tot leven als de kern bruist. Met een veilig en aantrekkelijk centrum trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een prettig dorp, dat klaar is voor de toekomst.

© WijchenIS

Groot horecaterras op het marktplein.
Horecaondernemers zijn belangrijk voor de aantrekkingskracht van het centrum. Daarom gaan we in overleg om de wekelijkse warenmarkt te verplaatsen naar het nieuwe evenementenplein voor Kasteel Wijchen en maken we ruimte voor terrassen op het marktplein in Wijchen Centrum.

Wijchen op de kaart.
Met alle ontwikkelingen die in Wijchen gaande zijn, willen wij Wijchen op de kaart zetten. Wijchen krijgt steeds meer toeristische aantrekkingskracht. Dit dragen wij uit door te investeren in dorpsmarketing. Daarmee komt heel Wijchen op de kaart te staan.

Uitkijkpunt.
In Gelderland staan diverse uitkijkpunten in de natuur. Wij willen ook een uitkijkpunt voor Wijchen, zodat er een nog mooier zicht ontstaat op onze prachtige gemeente.

Investeren in onze winkelgebieden. 
We stimuleren winkelen in onze eigen winkelgebieden, zowel fysiek als digitaal. Aantrekkelijke, veilige en bruisende gebieden zorgen voor een levendige winkelstraat vol met lokale ondernemers.

Bestrijden van leegstand. 
We bestrijden leegstand door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca. Mede op basis van de detailhandelsstructuurvisie sturen we hierop. Zo maken we ons dorp prettig en leefbaar.

Centrumwethouder. 
We verstevigen de samenwerking in ons centrum door het aanstellen van een ‘centrumwethouder’. En door met gemeente, ondernemers en pandeigenaren een uitvoeringsagenda op te stellen waarmee wij het centrum van Wijchen de komende jaren nog sterker maken.

Ontwikkeling toerisme.
Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor onze lokale economie. Recreatieve ondernemers mogen uitbreiden zolang zij rekening houden met de omgeving. We juichen de bouw van hotels in Wijchen Centrum en bij recreatieplas de Berendonck van harte toe. Met de inkomsten van de toeristenbelasting verbeteren we de kwaliteit van recreatie en toerisme, ook voor onze eigen inwoners.

Zwemmen in de Loonse waard. 
De Loonse Waard ligt langs de Maasoever tussen Niftrik en Balgoij en heeft veel potentie. Samen met ondernemers in de toerismesector, inwoners, de jachthavens en andere gebruikers willen we de “Visie Loonse Waard en Omgeving” actualiseren en de mogelijkheden tot de vorming van een toeristische trekpleister onderzoeken.