Zelfstandig en sterk dorp.

Inwoners van ons dorp verdienen goede dienstverlening. Of het nu gaat om het bouwen van een woning, het starten van een bedrijf of het aanvragen van een uitkering. Iedereen wordt deskundig geholpen. Daarbij is het belangrijk dat de kwaliteit van de ambtelijke organisatie verder versterkt wordt.

© Gemeente Wijchen

Sterke ambtelijke organisatie.
Wij zetten ons in voor een verdere versterking van de ambtelijke organisatie. We worden een sterke samenwerkingspartner van onze inwoners. Deskundigheid van onze ambtenaren wordt leidend.

Samenwerken in de regio.
Voor Nijmegen en de landelijke gemeenten in de regio zijn we een goede buur. Nauwe samenwerking met onze buurgemeenten is belangrijk om de uitdagingen waar Wijchen voor staat aan te gaan. We moeten de handen ineenslaan en samen verder gaan op thema’s die daarom vragen.

Wijchen blijft zelfstandig. 
Wijchen blijft een zelfstandige en zelfbewuste gemeente. Om onze ambities te realiseren is samenwerking met andere gemeenten in de regio noodzakelijk. Hier zet Wijchen de komende jaren op in. Afhankelijk van het onderwerp werken we stevig samen op verschillende niveaus met verschillende gemeenten.